Bilindiği üzere her şirket kendi çıkarları doğrultusunda gerek müşterilerinin gerekse de personellerinin kişisel ya da özel verilerini saklı tutmaktadır. Bu verilerin gerek şirketler arasında gerekse de diğer ülkeler ile paylaşımı denetimsiz ve düzensiz bir şekilde gerçekleştirilebilmektedir. Bu durumun önüne, belirli ve sınırlı bir şekilde geçebilmek adına Kişisel Verileri Koruma Kanunu düzenlenmiştir.

Bu kanunun amacı; kişisel verilerin işlenmesinde başta özel hayatın gizliliği olmak üzere kişilerin temel hak ve özgürlüklerini korumak ve kişisel verileri işleyen gerçek ve tüzel kişilerin yükümlülükleri ile uyulacakları usul ve esasları düzenlemektir.

KVKK DANIŞMANLIĞI NEDİR?

ALMİNA YÖNETİM olarak görüşmelerimizden sonra şirketinize özel çözümlerimiz ile hizmet sunmaktayız.

  • Şirket bilgisayarlarınızda, tüzel sunucularınızda, kullandığınız programların veri tabanlarında tutulan ya da tutulması öngörülen verilerin tespiti ve kayıt işlemlerinin tamamlanması,
  • Bilgisayar, donanım ve program önerilerinin gündeme getirilmesi,
  • KVKK’da bahsedilen hükümlülüklerin yerine getirilmesinin sağlanması,
  • KVKK, Hukuksal danışmanlığın mevzuata uygun temini,
  • Kanunla ilgili süreç takibinin eksiksiz yerine getirilmesi

Hizmetlerimiz ile 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanununun 17. Ve 18. Maddeleri uyarınca 20.000 ₺ ile 1.000.000,00 ₺ arasında idari para cezaları ödemenizi engelleyebilirsiniz.

Kvkk’nın Amacı Nedir?

Bu kanunun amacı; kişisel verilerin işlenmesinde başta özel hayatın gizliliği olmak üzere kişilerin temel hak ve özgürlüklerini korumak ve kişisel verileri işleyen gerçek ve tüzel kişilerin yükümlülükleri ile uyulacakları usul ve esasları düzenlemektir.

Hangi Firmalar Kvkk’ya Uyumlandırma Yapmak Zorundadır?

Veri Sorumluları Kayıt Yükümlülüğü Başlangıç Tarihi Kayıt Yükümlülüğü Son Tarihi
Yıllık çalışan sayısı 50’den çok veya yıllık mali bilanço toplamı 25 milyon TL’den çok olan gerçek ve tüzel kişi veri sorumluları 01.10.2018 30.06.2020
 

Yurtdışında yerleşik gerçek ve tüzel kişi veri sorumluları

 

01.10.2018 30.06.2020
Yıllık çalışan sayısı 50’den az ve yıllık mali bilanço toplamı 25 milyon TL’den az olup ana faaliyet konusu özel nitelikli kişisel veri işleme olan gerçek ve tüzel kişi veri sorumluları 01.01.2019 30.09.2020
 

Kamu kurum ve kuruluşu veri sorumluları

 

01.04.2019 31.12.2020

Kvkk’ya Uyumlandırma Yapılmaz İse Ne Olur?

Kişisel Verileri Koruma Kanunu Madde 18 uyarınca, VERBİS (Veri Bilgi Sistemi)’e kayıt olma yükümlülüğü bulunduğu halde belirlenen süre çerçevesinde kayıt olmayan tüzel ve gerçek kişilere 20.000,00 ₺ – 1.000.000,00 ₺ arasında idari para cezası uygulanır.

Fiyatlandırma Nedir?

Veri sorumlularının; çalışan sayılarına ve bağlı bulundukları alt ve üst şirketlere göre işledikleri ya da işleyecekleri verilerin özellikleri değiştiği için sabit bir fiyatlandırma aralığımız bulunmamaktadır. Fiyatlandırma için ALMİNA YÖNETİM DANIŞMANLIĞI ile iletişime geçmeniz gerekmektedir.

Güncelleme Nedir?

KVKK’da bahsedildiği üzere işlenen ya da işlenecek verilerin güncel tutulması gerekmektedir. Bir örnek ile açıklayacak olursak; çalışanların maaş tutarlarının belirlenmesinde bakıma muhtaç çocuk sayısının ve eşinin çalışıp çalışmadığının bilgileri önemli birer etken oluşturmaktadır. Bu bilgilerin güncel tutulması gerekmektedir.

İşlenecek olan verilerin daimi güncelliğinin sağlanması, işçilerin şirketten çıkış almaları ya da yeni işçi girişlerinin gerçekleştirilmesi fiyatlandırmamızı değiştireceğinden ALMİNA YÖNETİM DANIŞMANLIĞI ile iletişime geçmeniz gerekmektedir.

İletişime Geç

Adres

Hacıarmağan Mh. 40775. Sk. No:1/302 Başak İş Merkezi 42700 Beyşehir-KONYA

Telefon

0332 511 99 63
0505 693 36 94
0545 216 99 47

Email

info@alminayonetim.com.tr

Teklif Al

Bilgi almak istediğiniz konu hakkında bize yazın

Open chat